Verwarm de oven voor op 2000°C. Snijd het stokbrood in plakjes en bestrijk die met de knoflook uit de pers en olijfolie. Rooster de plakjes stokbrood op de bakplaat goudbruin en beleg ze met stukjes Serranoham. Snijd de kapjes van de tomaten en schep de tomaten leeg. Kook het ei hard en pel het. Hak de olijven in stukjes. Laat de tonijn uitlekken, prak de vis met het ei, de olijfstukjes, 1 geperste teen knoflook, 2 eetlepels citroensap en de mayonaise fijn en vul de tomaatjes hiermee. Meng de mosselen met 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook uit de pers, de gehakte bosui, 1/2 theelepel paprikapoeder en wat zout en peper. Serveer deze tapas, ook de amandelen, in schalen of op borden en geef er cocktailprikkers bij. Vul de schaal desgewenst aan met gebrande amandelen en (gevulde) olijven. Was en droog de peterselie, hak hem fijn en strooi hem in de schaal.