Maak de spitskool schoon, was hem en in repen (of gebruik gesneden kool). Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in stukken. Snijd de chorizo in stukjes en bak die in 4 minuten zachtjes uit. Schep ze op een bord. Fruit de ui ± 1 minuut zachtjes in het bakvet en bak de spitskool, de aardappelen en de tijm na 2 minuten mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg ± 11/2 dl water en het karwijzaad toe. Leg het deksel schuin op de pan en kook het geheel, onder regelmatig omscheppen, in ± 20 minuten zachtjes gaar. Snijd intussen de rookworst in plakjes. Giet de aardappelen en de spitskool af en stamp ze goed door elkaar. Schep de rookworst en de chorizo erdoor en warm de stamppot nog even door.
Spitskoolstamppot met chorizo en rookworst is een recept van De Chef