van Stamppot met paddestoelen en groentencarré s recept Schil en was de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout in ± 20 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Maak de champignons en de shii-take schoon en snijd ze in plakjes. Maak de prei schoon, was hem en snijd het witte en het lichtgroene deel in halve ringen. Knip de peterselie in een kopje fijn. Verhit 50 gr boter in een braadpan en bak de ui en de knoflook ± 5 minuten zachtjes. Voeg de champignons en de shiitake toe en bak die 5 minuten mee. Schep de preiringetjes erdoor en laat die 2 minuten meewarmen. Breng het mengsel op smaak met de koriander, de komijn, zout en de laos. Verhit intussen de olie in een koekepan en bak de groentencarrés in ± 8 minuten gaar; keer ze halverwege. Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen. Verwarm in een andere pan de melk en 50 gr boter, voeg de aardappelen en de mosterd aan het melkmengsel toe en klop het met een mixer tot een luchtige puree. Breng de puree op smaak met zout en peper, schep er het paddestoelen-preimengsel en de peterselie door en breng de stamppot zo nodig nogmaals met zout en peper op smaak.
Stamppot met paddestoelen en groentencarré s is een recept van De Chef