Snij de ui en de champignons klein. Maak de blikjes tonijn open en doe de olie van deze blikjes in de pan. Fruit hier vervolgens de ui in en doe als de uien licht bruin zijn de champignons erbij. Doe na ongeveer 5 minuten de tonijn erbij en maak de tonijn fijn. Doe vervolgens meteen 3/4 van de wijn erbij en beetje lavas, de basilicum en het bouillonblokje. Laat dit alles sudderen terwijl je de bechamelsaus klaar maakt. Vet vervolgens een middel grote schaal in met wat margarine. Doe hier de rest van de wijn in. Beleg de gehele bodem met de lasagne bladen. Doe hier vervolgens een laag van het tonijnmengsel in, vervolgens een laag bechamel saus, weer een laag lasagnebladen, tonijnmengsel en bechamel saus. Tot slot hier geraspte kaas op doen. Zet de schaal AFGEDEKT (dus met deksel of aluminium folie) in de oven voor 45 minuten. Haal na 45 minuten de deksel of aluminium folie van de schaal en zet deze nu voor 15 minuten in de oven (tot de kaas goudbruin wordt).