Toscaanse lamsbout

6
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de lamsbout onder koud stromend water af. Dep de lamsbout droog en lardeer hem met de knoflooktenen. Verhit olie in de pan en braad het vlees aan beide kanten goed aan. Pureer de tomaten en kruid ze met rozemarijn, zout en peper. Breng het geheel kort aan de kook en voeg het toe aan de lamsbout. Doe alles over in de braadslee en schuif deze 1 ½ uur in de oven. Voeg kort 10 minuten voor het eind (niet eerder!) de doperwten toe en laat ze even meesmoren. Haal het vlees uit de braadslee en ontdoe het van het bot. Snijd het vlees in plakken en doe het vervolgens weer terug in de braadslee.

Toscaanse lamsbout is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toscaanse aardappelpartjes met spruitjes en vinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto met carré
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept