Snij de wortel en paprika in stukjes. Snij de courgette in plakjes en de prei ringen. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijziging. Laat de macaroni vervolgens uitlekken. Verhit de olie in de hapjespan en bak de wortel en paprika 5 minuten tot ze zachtjes zijn. Voeg nu de prei en de courgette toe en bak nog eens 5 minuten. Roer de tomaten, oregano, zout en peper erdoor. Breng alles aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken. Roer de macaroni erdoor en doe alle over in een ovenvaste schaal. Doe, voor de saus, de halvarine, melk en bloem in een steelpan en breng dit, al roerend, aan de kook, tot de saus glad en gebonden is. Laat een minuut doorkoken. Neem de pan van de warmtebron en roer de kaas en yoghurt erdoor. Laat de saus iets afkoelen en roer de eieren erdoor. Schenk de saus over het pastagerecht, bestrooi het geheel met paneermeel en bak de schotel 45 minuten tot de bovenkant stevig, goudbruin en borrelend heet is. Laat het gerecht 10 minuten rusten voor het serveren.
Vegetarische Griekse macaroni is een recept van De Chef