Kook de linzen gaar. Snijd de gespoelde aubergines in schijven van 0,5 cm dik. Bak ze aan in olijfolie. Pel en snijd de ui en de knoflookteentjes fijn en fruit ze (in een aparte pan) aan in olijfolie. Voeg de tomaten toe en laat het vijf minuten stoven. Doe er de groentebouillon, de tijm, de salie en oregano bij. Breng op smaak met peper en zout en laat alles nog vijf minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Giet de tomatensaus af zodat de saus niet te waterig is. Schik in een ingevette ovenschotel achtereenvolgens een laag aardappelschijfjes, aubergineschijven, de tomatensaus, de linzen en ten slotte nog wat aubergineschijven. Plaats de schotel afgedekt met aluminiumfolie in de oven gedurende 30 minuten. Meng ondertussen de yoghurt met de gemalen kaas en klop hierin het ei los. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en overgiet de schotel met het yoghurtmengsel. Plaats nog 30 minuten in de hete oven.