Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes en was deze. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel die met citroensap. Laat de bonen uitlekken. Meng de tomatenblokjes met de tacosaus. Rasp de cheddarkaas. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de uien ca. 2 min. Bak het gehakt nog ca. 3 min. mee. Voeg de bonen toe aan het mengsel en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper. Vul de taco’s met het gehaktbonenmengsel, wat ijsbergsla, tacosaus en kaas en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Laat ze midden in de oven in ca. 15 min. goed warm worden en de kaas smelten (gratineren). Verdeel de overige ijsbergsla, avocado en zure room over de taco’s en serveer ze direct.