Was desgewenst de kippeboutjes en droog deze dan met keukenpapier of doek. Roer de basterdsuiker, het kaneelpoeder, cayennepeper en zout naar smaak door de bloem. Bestrijk de boutjes met een kwast met olie en verwarm de rest van de olie. Wentel de boutjes door het bloemmengsel en laat het vlees daarna in de olie niet te snel gaar en rondom mooi van kleur worden. Bewaar de rest van de bloem in een kommetje. Zet de zeef op een kom, laat de pruimen in de zeef goed uitlekken. Roer van de rest van de gekruide bloem en de pruimensiroop uit het blik een glad papje en roer daar het sinaasappelsap en het citroensap of de sherry door. Neem de stukken kip even uit de pan en schenk daar de vloeistof in. Laat die onder goed roeren even koken en doe de stukken kip weer in de pan. Doe de pruimen bij het vlees, leg het deksel op de pan en laat het gerecht stoven tot de pruimen goed warm zijn. Besprenkel de stukken kip vlak voor het opdienen desgewenst met weinig aroma.
Zoetzure kip met pruimen is een recept van De Chef