Zuurkool uit de oven

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de zuurkool ongeveer 10 minuten. Kook ook de aardappelen gaar en maak er een smeuïge puree van met behulp van de boter, melk, ei, zout, peper en nootmuskaat. Beboter de ovenschaal en leg een laagje zuurkool op de bodem (ongeveer een derde), daarna een laagje spek en dan een laagje aardappelpuree (ook een derde). Leg er de helft van de rookworst, in plakjes gesneden, tussen. Herhaal dit nog 2 maal, behalve de tweede helft van de rookworst. Leg die boven op het laatste laagje aardappelpuree. Verdeel wat klontjes boter over het oppervlakte van de schaal en, evt. naar smaak, paneermeel voor een bruin korstje. Schuif de schaal de oven in en laat in het ongeveer 30 minuten opwarmen. Leg evt. het eerste kwartier een laagje aluminiumfolie over de schaal, anders wordt het korstje te donker.

Zuurkool uit de oven is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept