Zuurkoolstamppot

4
0 min
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de schoongemaakte ui, knoflook en peer in de keukenmachine heel fijn. Bak ze op laag vuur 10 minuten in de olie in een braadpan tot ze zacht zijn. Knip intussen de zuurkool fijn en leg ook de zuurkool in de pan. Doe er de kruiderij en de wijn bij (de alcohol verdampt totaal, ook geheelonthouders zouden met wijn kunnen koken) en laat dit alles met het deksel op de pan zachtjes stoven. Kook de aardappelen gaar. Smelt voor de kaassaus de boter, roer er de bloem door en laat de roux op laag vuur 5 minuten bakken (niet bruin worden). Giet er al roerend de bouillon bij en laat de saus even doorkoken. Roer er naar smaak peper en nootmuskaat, de geraspte kaas en tenslotte de slagroom door. Verwijder het laurierblad, de peperkorrels en de jeneverbessen, stamp de aardappelen door de zuurkool kaassaus over. Eventueel kunt u er rookworst bij geven. ">

Zuurkoolstamppot is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Romige zuurkoolstamppot met gerookte zalm
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolkoeken
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige zuurkoolstamppot met gerookte zalm
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolkoeken
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept