Zuurkooltaart met bacon

5
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de paprika's 20 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Meng de bloem met een mespunt zout, de boter, 1 ei en 2-3 eetlepels water en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten. Laat de paprika's 10 minuten afgedekt afkoelen. Verwijder vel en zaadlijsten en snijd de paprika's in brede repen. Zet de oven op 200 °C. Meng de zuurkool met de crème fraîche, de rest van de eieren, het karwijzaad, zout en peper. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed daarmee de taartvorm. Verdeel om en om het zuurkoolmengsel, de paprika en de ui over de taartbodem en besprenkel het met olie. Bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin. Bestrijk de plakken bacon met olie en gril ze 2-3 minuten per kant. Serveer de bacon naast de taart.

Zuurkooltaart met bacon is een recept van De Chef

Dit vind je misschien ook lekker

Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Bagel met roerei, bacon en avocado
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Zuurkooltaart met bacon
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige zuurkooltaart met tuttifrutti
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige zuurkooltaart met rookworst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkooltaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept