Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht op 160°C) Kook de asperges en laat ze uitlekken Snijd van het brood 4 dikke plakken van ca. 1/2 cm Ontkorst ze, bestrijk ze aan beide zijden goed met olie en leg ze in de vormpjes Laat de punten iets uitsteken zodat ze iets hol liggen Rooster ze in het midden van de oven in ca. 7 minuten goudbruin Laat ze afkoelen en verwijder de vormpjes Pak de uitgelekte, afgekoelde asperges en snijd de kop met 2 cm steel er vanaf Houd deze topjes apart Doe de rest van de asperges en de olie in de keukenmachine Pel de knoflook en pers ze erboven uit Pureer dit en breng het op smaak met zout en peper Snijd de ham in reepjes Besmeer het brood met de aspergepuree Verdeel de ham en de aspergepunten erover Garneer dit met olijven
Croustades met aspergepesto en rauwe ham is een recept van De vlam in de pan