Licht roggebrood

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de gedroogde gist, suiker en het water Laat 10 minuten rusten tot zich schuim vormt Of maak de verse gist aan met het water Roer er de honing en stroop door Meng de meelsoorten en het zout in een kom Voeg desgewenst het karwijzaad toe Roer het meel met het gistpapje en de yoghurt tot een zacht deeg Kneed 5 minuten op een met bloem bestoven werkvlak Leg het deeg in de kom en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume Sla het deeg in en druk er de luchtbellen uit Vorm een rond brood en leg het in een ingevette broodvorm van 1 liter Prik er met een vork gaatjes in en laat het afgedekt 35 minuten rijzen Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood 50 minuten Laat het de laatste 5 minuten bakken zonder vorm Laat het brood afgedekt met een theedoek afkoelen op een rooster

Licht roggebrood is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Radijssalade met sinaasappel en abrikozen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes met kaneel-limecrème
15 min Nagerecht
Bekijk recept