Doe in een kom 3 el lauw water en strooi de gist erbij Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 15 minuten staan tot zich schuim vormt Klop er de eierdooiers, het citroenraspsel, de vanille en suiker door Voeg 225 gr gezeefde bloem en het zout toe en roer tot een zacht beslag Snijd 150 gr boter in stukjes en klop ze erdoor Voeg geleidelijk de resterende bloem toe naamate het deeg plakkerig wordt Kneed het deeg tot het elastisch is en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit Laat de resterende boter smelten en vet hiermee een geribbelde briochevorm van 20 cm in Leg het deeg in de vorm en laat het rijzen tot het dubbele volume Verwarm de oven voor op 200°C Bak het brood 10 minuten Bestrijk het met de laatste gesmolten boter Zet de oven op 180°C en bak het brood nog 30 minuten tot een ingestoken satepen er schoon uitkomt Laat het brood 5 minuten afkoelen in de vorm, stort het op een rooster en laat afkoelen Bestrooi het brood met vanillesuiker