Verkruimel de gist door de melk met de suiker Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan tot zich schuim vormt Zeef de bloem met het zout in een kom Klop het eiwit schuimig Schep het gistmengsel, de boter en het eiwit door de bloem zodat u een zacht deeg krijgt Kneed het 5 minuten tot het glad en elastisch is Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie circa 1 1/2 uur rijzen tot het dubbele volume Sla het deeg in en verdeel het in 16 stukken Rol elk stuk uit tot een sliert van 15 cm Vorm hiervan ringen Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met een theedoek rijzen tot het dubbele volume Verwarm de oven voor op 200°C Breng een grote pan met water aan de kook Houd het water tegen de kook Dompel de bagels met 3 tegelijk 20 seconden in het water Schep ze eruit met een schuimspaan en leg ze op een ingevette bakplaat Roer de eierdooiers los met 1 el water en bestrijk hiermee de bagels Bestrooi de bagels met zaadjes of uitjes Bak ze in 20 minuten in de oven goudbruin Serveer ze doorgesneden en belegd met roomkaas of gerookte zalm