Doe de saffraan in een kom en giet hierbij 1.5 dl kokend water Laat 2 uur trekken Roer de gist en suiker door de melk Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 15 minuten staan tot zich schuim vormt Zeef de bloem met het zout in een kom, wrijf er de boter door zodat u een kruimelig mengsel krijgt en voeg het citroenraspsel en de suiker toe Zeef het saffraanvocht en voeg het toe Giet het gistmengsel erbij Klop stevig, liefst met een mixer Werk er de krenten door Leg het deeg in een ingevet rond cakeblik van 20 cm doorsnee Laat het deeg afgedekt rijzen tot het dubbele volume Verwarm de oven voor op 200°C Bak het brood 30 minuten Draai de oventemperatuur terug tot 180°C en bak het brood nog 20 minuten tot het goudbruin is en hol klinkt als u er tegen tikt Laat het brood afkoelen op een rooster Serveer het in plakken en geef er boter bij