Kulich

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de melk met de saffraan bijna tot het kookpunt Laat afkoelen tot lauw Maak de gist aan met 4 el lauw water en laat staan tot zich schuim vormt Zeef de saffraan uit de melk Roer eenderde van de bloem door de afgekoelde melk Voeg 1 el honing en het gistmengsel toe Schep goed om en laat 1 uur rusten Laat de boter smelten met de resterende honing Laat afkoelen en klop er de eierdooiers door Klop dit mengsel door het bloemmengsel Voeg de vanille toe Zeer er de resterende bloem en het zout bij Kneed 5 minuten tot een glad deeg Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume Bekleed 3 hoge vormpjes met ingevette aluminiumfolie, met de folie 5 cm boven de rand Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit Vorm 3 hoge broodjes en vul hiermee de vormpjes tot halverwege Laat de broodjes rijzen tot het dubbele volume Bestrijk ze met losgeroerd ei Verwarm de oven voor op 220°C Bak de broodjes 50 minuten; zet de oven na 5 minuten op 200°C Laat de broodjes afkoelen zonder de vormpjes Versier ze met glazuur en hagelslag

Kulich is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Kulich
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kulich
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kulich
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Kulich
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kulich
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kulich
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept