Giet het kokende water over de saffraan en laat afkoelen tot lauw Zeef de saffraan eruit Verkruimel de gist in 3 el van het water en roer er de honing door Laat 5 minuten staan tot zich schuim vormt Zeef de bloem met het zout in een kom Voeg het gistmengsel, water, losgeroerd ei en de olie toe Roer alles tot een zacht deeg Kneed het circa 8 minuten tot het glad en elastisch is Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en verdeel het in twee stukken het ene twee keer zo groot als het andere Vorm van het grote stuk 3 slierten van 30 cm en vlecht deze Vorm van het kleine stuk 3 slierten van 20 cm en vlecht deze Leg de kleine vlecht bovenop de grote vlecht Druk de uiteinden goed tegen elkaar Plaats het brood op een ingevette bakplaat Laat het rijzen tot het dubbele volume Verwarm de oven voor op 200°C Bestrijk het brood met ei en bestrooi het met maanzaad Bak het brood 10 minuten, zet de oven op 190°C en bak het brood nog 35 tot 40 minuten