Gepocheerde eieren uit Florence

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de spinazie herhaaldelijk zorgvuldig en doe alle blaadjes weg die niet groen zijn Doe wat water in een pan en kook hierin op hoog vuur in 10 minuten de spinazie Roer er af en toe in Giet ze af en pers ze uit Maak de saus Smelt hiervoor 25 gram boter in een pannetje, voeg er de bloem bij en maak een blanke roux Verdun deze met de melk Doe er zout bij, peper en nootmuskaat en laat de saus 15 minuten koken Breek twee eieren en scheid de witten van de dooiers Meng de dooiers met de room Meng dit door de saus en werk daar ook de geraspte kaas door Haal de saus van het vuur en leg er enkele klontjes boter op Bereid de eieren als in "gepocheerde eieren" Verhit 50 gram boter in een pan ensauteerhierin 5 minuten de spinazie Geef er zout en peper bij Beboter een ovenschaal en leg er de spinazie in Leg de eieren op de spinazie, geef hier de saus over en zet de schaal even in een oven van 225 graden zodat er een korstje op komt

Gepocheerde eieren uit Florence is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Cantuccini
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta / Crostini
30 min- Snack
Bekijk recept
eiergerecht met spinazie uit florence
0 min
Bekijk recept
Coupe Florence Ijsrecept
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept