Roereieren uit Baskenland

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de paprika's in een hete oven totdat het vel opbolt en zwart wordt Schil dan de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij ze in juliënne Plicheeren ontpit de tomaten en snij ze in brunoise Schil de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn Was wat peterselie en hak die fijn Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin om te beginnen de paprika juliënne Als deze even gebakken hebben voegen we de sjalot en de knoflook toe Laat 10 minuten zachtjes sauteren en voeg dan de tomaten toe en het takje tijm Geef er zout en peper bij, doe de deksel op de pan en laat het op klein vuur 20 minuten smoren Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer daarin de plakken ham Haal de tijm uit het groentenmengsel Breek de eieren in een kom, klop deze licht Smelt de rest van de boter in een pan en voeg er de eieren bij en de groenten Roer op zacht vuur zodat er een crèmige massa ontstaat Leg hier de plakken ham op, geef er peterselie over en serveer

Roereieren uit Baskenland is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker


Roereieren met gorgonzola en krokante ham
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Toastbrood roerei met bieslook en krokant gebakken bacon
Lunchgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakjes met getruffeerde roereieren
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaartjes met roerei
20 min Voorgerecht
Bekijk recept