Gepocheerde eieren uit Brussel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de witlof schoon en snij hem in stukjes van 2 cm Verhit 40 gram boter in een pan, voeg er de witlof bij, zet de deksel op de pan en laat het 8 minuten zachtjes stoven Doe er zout en peper en het suikerklontje over Laat nu de witlof zonder deksel verder koken totdat hij tot puree is gekookt Haal de sneden witbrood uit, zodat er een bakje ontstaat Smeer dit aan alle kanten met boter in en laat het bruinbakken onder de grill Maak de eieren als in 'gepocheerde eieren' Leg in elk bakje wat witlofpuree, leg er dan middenop een ei Verhit de room goed Voeg er wat nootmuskaat bij en wat zout en peper Schenk deze saus over de eieren

Gepocheerde eieren uit Brussel is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Koffieijs met Chocolade Zeebanket uit Brussel
0 min
Bekijk recept
Zeeuwse Mosselen met witte wijn en een Hollandaise
0 min
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept