Dompel de helften gedurende 1 minuut in een pan met gezouten water en laat ze dan uitlekken Verhit 40 gram boter in een pan, voeg er de slakropjes bij en laat ze met de deksel op de pan op zacht vuur stoven Maak dan de saus Smelt de boter en voeg er de bloem bij Maak een blonde roux Geef er langzaam de bouillon bij en 2 eetlepels madera en laat de saus 20 minuten zachtjes koken Bereid de eieren als in 'gepocheerde eieren' en houd ze warm Schil de sjalotjes en hak ze fijn Verhit 20 gram boter in een pannetje en laat hierin de sjalotjes lichtjes kleur krijgen Maak de champignons schoon en ciseleer ze Sauteer ze in de rest van de boter Voeg er de kippenlevers bij en laat ook deze even sauteren Was wat peterselie en hak die fijn Voeg de peterselie en de sjalotjes bij de levers en geef er zout en peper bij Voeg bij de saus de laatse lepel madera en wat tomatenpuree Meng goed, geef er zout en peper bij en laat het nog 5 minuten koken Leg de halve slakropjes op een serveerschaal Leg op elk kropje een ei, omring het met het mengsel van champignons en levers Geef er de saus over en serveer
Gepocheerde eieren met kippelevers is een recept van De vlam in de pan