Schil de sjalot en hak die fijn Haal de blaadjes van de dragon, was die, droog ze en hak ze ook fijn Doe azijn, sjalot en dragon in een pannetje en reduceer dit bijna geheel Laat het afkoelen Smelt de boter in een pan maar laat ze niet heet worden Snij de tomaten doormidden, haal er de pitten uit en zet ze in een ovenschaal Geef er zout en peper over Schenk er de olie over Zet ze dan in een oven van 220 graden en laat ze daar 20 minuten Breek drie eieren en scheid de dooiers van de witten Voeg de dooiers bij het pannetje met de sjalot Verwarm onder voortdurend kloppen met de garde totdat de eieren crèmig worden Haal de saus dan van het vuur en werk er de boter door onder voortdurend kloppen Controleer de saus op smaak en corrigeer deze eventueel Bereid de eieren als in 'gepocheerde eieren' Zet de tomaten op een voorverwarmde schaal Zet in elke tomaat een gepocheerd ei en schenk er wat saus over Serveer meteen
Gepocheerde eieren bragançe is een recept van De vlam in de pan