In een braadpan de olie verhitten Spekblokjes toevoegen en ca. 10 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen Intussen champignons en oesterzwammen schoonvegen met een borsteltje of keukenpapier De oesterzwammen in brede repen snijden en de champignons halveren De paprika in dunne reepjes snijden en de peterselie fijnknippen De kipfilets bestrooien met zout en peper naar smaak Met een schuimspaan spekblokjes uit pan scheppen Aan het achtergebleven bakvet boter toevoegen en verhitten Bak de Kipfilets op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin, halverwege keren Toevoegen spekblokjes, uitjes, paddestoelen, paprika, basilicum en tijm Knofook erboven uitpersen Met deksel op pan kipfilets in ca. 15 minuten gaarbraden, halverwege keren Kip uit pan nemen Door achtergebleven bakvet rode wijn roeren en een halve minuut laten koken Saus op smaak brengen met zout enpeper Kipfilets over borden verdelen, wat saus erover verdelen en bestrooien met peterselie Rest van saus overdoen in sauskom Lekker met aardappelpuree en broccoli
Kipfilet met uien spek en paddestoelen is een recept van De vlam in de pan