Kip-curry

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Los de santen op in 5 dl heet water Kip in reepjes snijden en in de olie ca. 5 minuten roerbakken en uit de pan nemen In het achtergebleven vet de ui, knoflook en gember ca. 5 minuten bakken Sambal, kerrie en bloem erdoor roeren en nog even meebakken Opgeloste santen, citroenschil en kaneelstokje toevoegen, tot gladde saus roeren en op zacht vuur ca. 15minuten laten sudderen Laat de kip de laatste 5 minuten meewarmen Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje Voeg de fijngesneden selderij op het laatste moment toe Serveer er rijst en een komkommersalade bij *Santen is in kuipjes/blokjes te koop bij toko's en bij de grotere supermarkten

Kip-curry is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept