Verwijder eventuele vliesjes en bloedvaatjes van de levertjes Roer de opgesomde ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat de kippenlevertjes circa 2 uur marineren Snipper de ui Verkruimel het brood zonder korst en roer er de slagroom door Bekleed de vorm met de plakken spek en laat ze over de rand hangen Pureer de levertjes in de foodprocessor en meng er de overige ingrediënten door Vul de vorm met het levermengsel en druk stevig aan Vouw er het overhangende spek over Dek de vorm af met een deksel of met een dubbel vel aluminiumfolie Verwarm de oven voor op 180 graden Zet de vorm in een passende ovenschaal of braadslee Giet er zoveel kokend water bij dat de onderste helft van de vorm in het water staat Zet de schaal of de braadslee op het rooster in het midden van de oven en laat de patèin circa 1 uur gaar worden Neem de patè uit de oven en laat afkoelen Stort de patè uit de vorm en zet voor gebruik minstens een nacht in de koelkast Serveer de patè in plakken en garneer met een blaadje sla en een paar druiven