Kipgehakt met pikante rijst

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het kipgehakt in een kom Snipper de ui en de knoflook Meng de ui, de knoflook, het gemberpoeder, het paprikapoeder, de eierdooier en wat zout en peper door het gehakt Vorm er met vochtige handen zes balletjes van en haal ze door de bloem Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd het lichtgekleurde en het groene deel apart Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking Verhit de boter en/of de olie in een koekenpan Bak het gehakt op middelhoog vuur in ca. 6 minuten per kant gaar en mooi bruin Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze afgedekt warm Fruit het wit van de bosui 2 minuten in het achtergebleven braadvet Blus af met het sinaasappelsap Roer er de honing, de sojasaus, de tomatenblokjes en wat zout en peper door Schep de tomatensaus door de rijst Verdeel de rijst over de borden en schep er de gehaktballen op Bestrooi met het groen van de bosui Geef er desgewenst nog groene groenten, bijvoorbeeld doperwtjes of sperzieboontjes bij

Kipgehakt met pikante rijst is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde kalkoen met paddenstoelen & pancetta
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipgehakt-parmezaanballetjes
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Saucijzenbroodjes met kip en pompoen
15 min
Bekijk recept
Pasta alla pizzaiola met malse kipgehaktballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept