De dag vooraf Was de linzen en zet ze in een halve liter koud water om te weken De dag zelf Maak de ui schoon en snijd hem in grove repen Pel de knoflook en snijd het teentje in vieren Schil de wortel en snijd hem in rondjes van 1 cm Verhit 2 eetlepels olie en bak er het vlees in onder voortdurend omroeren Kruid met peper en zout Schep het vlees uit de pan en smelt een nootje boter Voeg er de uirepen, de knoflook en de rijst aan toe en laat even bakken Voeg er ook de wortelschijfjes, de specerijen en de gewassen korianderblaadjes aan toe en overgiet alles met de bouillon Zet er een deksel op en voeg na 15 minuten de uitgelekte linzen toe Breng op smaak met peper en zout en laat nog ca 20 minuten zachtjes koken Als bijna al het vocht is opgenomen, roert u het vlees onder de rijst en laat u dit nog even mee opwarmen Tip Curryblaadjes zijn groene blaadjes met een heerlijk aroma dat een beetje aan kerriepoeder doet denken, U kunt ze eventueel vervangen door 1 teelepel madras curry Kardemomzaadjes zijn kleine zwarte zaadjes en zitten in een groen of zwart driehoekig omhulsel, ze worden in hun geheel in de bereiding gebruikt en zijn te vervangen door 1 teelepel kardemompoeder