Spoel de champignons onder stromend water Dep ze droog en verwijder de steeltjes Snijd ze kruiselings in vier Snijd de paprika in dobbelsteentjes van 1/2 cm Kook ze enkele ogenblikken in gezouten water en spoel ze daarna onder stromend water Laat ze uitlekken Fruit de gehakte ui zachtjes in een nootje boter Voeg de paprikablokjes, de champignons en de gewassen rijst toe en roer door elkaar Kruid met een weinig zout, gemalen peper en kurkuma Voeg de kippebouillon toe en kook op Leg er het kruidentuilje bij en dek af Gaar de rijst in ca. 16 min. in de oven op 180 graden Verwijder het deksel als de rijst gaar is, neem er het kruidentuiltje uit en roer enkele nootjes boter door de rijst Mix de olie met het teentje knoflook, de rozemarijn, de tijm en de mosterd Kruid met een mespuntje cayennepeper en wat zout Strijk de lamskoteletjes met een keukenkwastje aan beide zijden rijkelijk in met de pikante oliemix Rooster de koteletjes aan beide zijden, maar houd ze nog roze Schik de rijst op een ovale serveerschotel Plaats de koteletjes op de rijst met de beentjes naar boven gericht Garneer met enkele plukjes postelein Serveer hierbij het pittige aurorasausje en een glaasje Pomerol of een rode Saint-Emilion
Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst is een recept van De vlam in de pan