Indische lamscurry

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het lamsvlees in kleine blokjes Pel de ui en de knoflook en hak ze grof Schil de appel en snijd hem in stukjes Pel de banaan en snijd ze in schijfjes Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin in hete boter of margarine Roer de kerrie, de kurkuma en de kardemomzaadjes erdoor, laat even meestoven en voeg de gehakte ui en knoflook toe Laat 3 minuten stoven en giet er water bij tot het vlees net onderstaat Laat 50 minuten koken, met het deksel op de pan op een zacht vuurtje Voeg de schijfjes banaan, de stukjes appel en de garam massala toe Kruid met chilipoeder, peper en zout en laat nog 15 minuten stoven Zet ondertussen de gespoelde rijst op met een beetje zout en dubbel zoveel water, breng hem aan de kook, zet het deksel op de pan en laat nog 15 minuten koken op een heel zacht vuur, zonder het deksel te lichten Zet het vuur af en roer de yoghurt door de saus Breng eventueel nog op smaak Dien op met drooggekookte rijst en bestrooi de lamscurry met gehakte bieslook

Indische lamscurry is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Indiase Lamscurry
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase Lamscurry Uit De Magnetron
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamscurry Met Koriander En Munt
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamscurry, Indiase
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept