Verwijder het meeste vet van de lamsschouder en snijd het vlees in blokjes van 4 cm Snijd het steeltje van de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokjes van 4 cm Wikkel ze in reepjes spek, waarvan u de zwoerd hebt weggesneden, en steek ze vast met een coctailprikker Pel de uitjes Was de sinaasappel en rasp de schil in een kommetje Pers hem uit en voeg het sap bij de schil Voeg 4 eetlepels olie, 3 eetlepels witte wijn en peper toe Doe de blokjes vlees, aubergine en uitjes in een schaal, overgiet ze met de marinade en laat 2 uur marineren in de koelkast Hak de ui fijn Ontpit de helft van de abrikozen en snijd het vruchtvlees fijn Fruit de ui 3 minuten in de resterende olie, voeg de abrikozenmoes, de rest van de witte wijn, de honing en de suiker toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen onder voortdurend roeren Zet de saus bij de barbecue om warm te houden of verwarm ze op een zacht vuurtje Breng de rijst aan de kook met een beetje zout in dubbel zoveel water Zet het deksel op de pan en schakel het vuur uit Laat nog 20 minuten stomen, terwijl u het vlees op de barbecue bakt of in een op 225 graden voorverwarmde oven of onder de grill Steek afwisselend blokjes vlees, aubergine, uitjes, blaadjes munt en halve abrikozen op brochetten en bak ze 10 minuten op 12 cm afstand van de warmtebron, onder regelmatig keren Breng ze op smaak met een beetje zout en dien ze op met de saus en de rijst