Hak de ui en laat hem uitzwieren in een nootje boter Was de tomaten, snijd ze in 4 en voeg ze bij de ui Pers er een knoflookteentje bij en laat een 15-tal minuten sudderen Was de courgettes en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dikte Kruid de olie met peper en zout en knijp er het 2de knoflookteentje in Haal er de courgetteplakken door en rooster ze op een grillpan (ongeveer 2 minuten aan weerszijden) Bak ondertussen de lamsribbetjes ongeveer 15 minuten in een noot boter gaar Wrijf de tomatensaus door een fijne zeef en voeg er de sherry-azijn en de salie bij Laat nog enkele minuutjes sudderen Schik de gegrilde courgettes rondom op 4 borden en lepel de saus in het midden Schik telkens 3 ribbetjes op de saus Dien op met stokbrood of rijst en een rode Ventoux
Lamsribbetjes met geroosterde courgette en tomatensalie- is een recept van De vlam in de pan