Tajine van lamsvlees met olijven

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de olijfolie met een nootje boter in de tajine en kleur hierin het lamsstoofvlees Laat het een tijdje afgedekt sudderen samen met de ui, de knoflook en de pepertjes Voeg de tomatenpartjes en aubegines in halve maantjes toe Voeg de rijst, de olijven, de saffraan en de bouillon toe en laat verder gaar koken tot de rijst al het vocht heeft opgeslorpt Werk af met gesnipperde koriander of peterselie Drink hierbij een glaasje muntthee of rode wijn Tip Een tajine is een typische Arabische aardewerken kookpot U kan hem kopen in de Arabische winkel

Tajine van lamsvlees met olijven is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept