De ui in stukjes snijden , niet te grof, en op een zacht vuur kleuren Gehakt rul bakken. Samen met de ui in een pan op een zacht vuur zetten en de tomatenpuree er bij voegen Beetje zout, wat cayenneper,( niet te veel, mag NIET pikant worden)de kaneel en een soeplepel oregano toevoegen Het bolletje knoflook uitpellen en AL de teentjes bij het gehaktmengsel voegen Het geheel zeer zachtjes laten inkoken tot het vocht bijna geheel verdampt is Ondertussen de aubergines voorbereiden; steeltjes er afsnijden, overlangs in 4 snijden en vervolgens in blokjes. 10 minuten in ruim koud en zout water zetten Na +/- 10 minuten laten uitlekken en droogdeppen , met ruim olijfolie zachtjes bruin laten bakken. De auberginestukjes moeten zacht en lichtjes bruin zijn. Apart houden De courgettes in stukjes snijden en bakken, vervolgens door de aubergines mengen Als het gehaktmengsel klaar is het op de bodem van de ovenschaal leggen, beetje aandrukken en een deel gemalen kaas over strooien De zes eieren stevig loskloppen en de room er doorheen kloppen met een beetje zout en gewone peper De helft van het eimengsel over het gehakt gieten. Aubergine en courgettes er over verdelen , flink wat oregano over strooien en vervolgen de rest van de gemalen kaas De rest van het eimengsel er over. De mozzarella in schijfjes snijden en er bovenop leggen (of wat gemalen kaas)en nog flink wat oregano over strooien De schotel ongeveer 20 minuten in de magnetron op 750 W. Het ei moet gestold zijn. In de gewone oven ongeveer 1 uur op 200 graden Met dank aan Denise Dene