Kip in roomsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kippenbouten even afspoelen en goed afdrogen In een grote pan om en om aanbraden tot ze mooi bruin zien en ondertussen zout en cayennepeper, naar smaak, aan toevoegen Als de kip bruin wordt er een ruime kop water aan toevoegen en 1/4 liter room .De kip moet net onder staan, anders iets meer water bij doen Op een zacht vuur de kippenbouten laten gaar worden Ondertussen de champignons gaarbakken in een pan met ruim wat olie en bestrooien met zout en cayennepeper en ruim muskaatnoot Als de kip gaar is uit de saus halen en warm houden ( eventueel even in de magnetron voor het opdienen) de saus door een zeef gieten, champignons en bakvocht bij de saus voegen en weer aan de kook brengen Saus snel op hoog vuur ,indien nodig, al roerende laten inkoken, nog wat room aan toevoegen en weer net aan de kook brengen Als laatste dragon aan toevoegen, deze mag niet meer meekoken anders verliest dragon zijn smaak De warme kip op een schaal schikken, cresonne rond schikken en de saus in een afzonderlijke schaal opdienen Met dank aan Denise Dene

Kip in roomsaus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept