De avond tevoren de witte bonen wassen en laten weken. Ui en knoflook fijn hakken en met een flinke scheut olijfolie aanbakken in een braadpan. De komijn erbij doen en goed roeren, zorgen dat de komijn niet verbrandt. Dan de bonen met het gros van het weekwater erbij doen (zorgen dat de bonen niet meer dan een vingerkootje onder water staan) en aan de kook brengen. In stukjes gesneden paprika en bleekselderij, oregano, witte peper, kruidnagels, jalapeno en bouillonblokje erbij doen en zonder deksel op de pan laten sudderen voor 30 minuten. Indien nodig heet water toevoegen. Ondertussen de kip in kleine stukjes snijden, de peterselie fijn hakken en de kaas raspen. De kip toevoegen en nog eens 15 minuten laten meekoken. Zout naar smaak toevoegen. Vlak voor het opdienen de kruidnagels eruit vissen en de peterselie erbij doen. De bonen op een bord scheppen en er rijkelijk de geraspte kaas overstrooien.
Chili blanco especial - Vet maaltijd fase 1 is een recept van De vlam in de pan