Aubergine-lasagne - Koolhydraten maaltijd fase 1

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ovengrill opzetten. De lasagnebladeren moeten worden voorgekookt in gezouten water. De aubergines (ongepeld) in lange schijven snijden van +/- 1/2 cm dik. Allemaal naast elkaar op de bakplaat leggen en onder de hete grill plaatsen tot ze mooi bruin van kleur zijn, en ook zacht aanvoelen als je er met een vork in prikt. De eiwitten tot sneeuw stijfkloppen en heel voorzichtig met de kwark mengen; Voeg hier peper en zout aan toe. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe een dun laagje tomatensaus onderaan in een vuurvaste schotel. Daarop een laag lasagnebladeren, dan een laag gegrilde aubergines, dan het kwarkmengsel erop. De kwark bestrooien met 2 eetlepels van de Zwitserse strooikaas. Dan weer aubergines, lasagne, en aubergines. Eindigen met de rest van de tomatensaus en de rest van de Zwitserse strooikaas. Doe een vel aluminiumfolie over de schotel en bak gedurende 15 minuten op 200 graden C. Haal er dan de aluminiumfolie af en bak nog eens 10 a 15 minuten. Haal de schotel uit de oven en laat ze nog 10 a 15 minuten gewoon staan alvorens op te dienen.

Aubergine-lasagne - Koolhydraten maaltijd fase 1 is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept