Dep het vlees met keukenpapier droog, snijd het in blokken van 4 x 4 cm en bestrooi die met zout en peper. Bak de spekjes in een ruime braadpan in de olie en de boter knapperig uit. Voeg de uien toe en bak ze in 3 minuten goudgeel. Dek de braadpan met aluminiumfolie af en leg daar het deksel op. Laat de uien op laag vuur in 30 minuten zacht worden en verwijder dan het aluminiumfolie. Roer het paprikapoeder door de uien en warm het 2 minuten mee, zonder dat het gaat bakken. Verwarm 0,5 liter water. Braad het vlees rondom aan, schenk het water erbij, voeg de knoflook en het karwijzaad toe en roer om. Breng het aan de kook en laat het met het deksel op de pan op laag vuur 1,5 uur sudderen. Schep de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de tomaatblokjes en de paprikareepjes door het vlees en laat het vlees in nog 30-60 minuten zachtjes gaar koken. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Garneer de goulash op het bord naar smaak met zure room
Rundvlees goulash - Vet maaltijd fase 1 is een recept van De vlam in de pan