Breng de slagroom aan de kook en voeg het vanille stokje toe. Laat dit zachtjes net NIET koken, 15 min.trekken en zeef het door een doek Week de gelatine ondertussen in ruim koud water. Knijp dan de gelatinebladen uit en los ze al roerend op in de warme slagroom. Voeg de koffie en de zoetstof toe. Goed doorroeren en laten staan tot ze goed lobbig wordt. Spatel dan de geklopte slagroom er zo luchtig mogelijk doorheen. Doe de pudding over in een met koud water omgespoelde vorm en laat deze dan in de koelkast opstijven en koud worden. Na twee uur kan de pudding dan gestort worden. Dompel de bodem van de puddingvorm even in heet water en dan laat de pudding makkelijker los uit de vorm. Je kan de pudding eventueel garneren met een toefje slagroom en in fase 2kun je er een chocolaatje of cacaoboon opleggen (min.70% cacao)
Hopjespudding - Vet maaltijd fase 1 is een recept van De vlam in de pan