Perzik in mint gelei

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rasp de schil van 1 citroen en pers beide vruchten uit Breng de wittewijn aan de kook, onder toevoeging van citroensap en raspel, suiker ende kruiderij Voeg eveneens de mintstengeltjes toe (de toppen en de onderste blaadjes heb je nodig voor de garnering) Laat het geheel 15 min. zachtjes trekken. Ontvel intussen de perziken door ze aan de onderkant kruislings in te snijden, dan ca. 15 seconden in kokend water te dompelen en vervolgens even onder de koude kraan af te spoelen Het velletje kan nu gemakkelijk verwijderd worden Pocheer de perziken 5 minuten in het kruidigevocht en laat ze daarna (bedekt met een omgekeerd bord om ze ondergedompeld te houden) in iets dan minder dan de helft van het vocht afkoelen Maak de gelei Giet de andere helft van het pocheervocht door een fijne zeef en meet 4 dl af Laat de gelatineblaadjes zacht worden in koud water, knijp ze uit en laat al roerende oplossen in het hete vocht Laat de gelei afkoelen en lobbig worden Verwijder de pitten ui de afgekoelde perziken met behulp van puntig lepeltje; werk voorzichtig, de vruchten moeten heel blijven en mogen niet uit elkaar vallen Laat de perziken uitlekken op een rooster Bestrijk ze met een laagje gelei en laat dit in de koelkast opstijven Herhaal dit 2 keer, tot de vruchten bedekt zijn met een mooi transparantlaagje gelei Verwarm de resterende gelei tot lauw en roer er de fijngehakte mintblaadjes (behalve de topjes) door Bedek vier borden met de gelei en maak er een mooie spiegel op, en laat dit afkoelen in de koelkast Presentatie Leg de perziken in het midden en garneer het geheel met de toefjes mint en de bosaardbeien

Perzik in mint gelei is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van konijn met kruiden
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Grapefruitgelei met yoghurt
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelvijgentaart
1 uur-
Bekijk recept

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept