Aardbeienterinne met sauternes en creme Anglaise

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De aardbeien wassen, schoonmaken, uit laten lekken en in vieren snijden De gelatine in ruim koud water weken Een deciliter Sauternes tot 60 graden verwarmen en de uitgeknepen gelatine hierin oplossen De rest van de Sauternes erbij schenken Een patevorm met plasticfolie bekleden en hierin een laagje aardbeien leggen De aardbeien bedekken met een deel van de Sauternes De vorm in de koelkast zetten en laten geleren De vorm met de rest van de aardbeien en Sauternes vullen en de terrine minimaal vier uur in de koelkast wegzetten Voor de saus de melk met de helft van de suiker en het opengesneden vanillestokje langzaam aan de kook brengen De eidooiers met de rest van de suiker in de keukenmachine creme-achtig en wit kloppen Het vanillestokje verwijderen en de melk, terwijl de keukenmachine draait, langzaam bij de dooiers schenken De vla overdoen in de pan en al roerend op een matig vuur laten binden Pas erop dat de vla niet gaat koken! De creme Anglaise zeven en in een koud waterbad koud roeren De creme tot gebruik in de koelkast wegzetten De terrine storten op een plank, het plasticfolie verwijderen en de terrine in plakken snijden De plakken op een bord leggen en de creme Anglaise hieromheen schenken Met poedersuiker, aardbeien en muntblaadjes garneren

Aardbeienterinne met sauternes en creme Anglaise is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble met chocolade en amandelen
Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met appels, kiwi’s en amandelen
Nagerecht
Bekijk recept
Steranijsgebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Iles flottantes met tiramisusmaak
25 min Nagerecht
Bekijk recept