Gefrituurde Roquefortrolletjes met peer en gember

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de Roquefort in vier staafjes, 10 cm.lang en 1,5 cm dik Leg een loempiavel op een plank en bestrijk het opppervlak met losgeklopt eiwit Leg èèn van de Roquefortstaafjes diagonaal op het deegvel Vouw de punten van het deeg-de korte zijde van de kaas- naar elkaar toe Rol het geheel daarna op tot stevige rolletjes Maak de overige Roquefort rolletjes op dezelfde manier Bewaar de rolletjes tot gebruik, afgedekt met plastiekfolie in de koelkast Hak de gember bolletjes zo fijn mogelijk Verhit de olie voor het frituren tot 180 graden Schil intussen de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis Snijd de parten in dunne plakjes, zodanig dat ze aan een kant met elkaar verbonden zijn Leg op elk bord -in het midden- twee partjes peer en druk ze enigzinds plat, zodat de plakjes uitwaaieren Besprenkel het met citroensap (om verkleuring te voorkomen) Frituur de Roquefortrolletjes in ca. 4 minuten mooi licht bruin en laat ze even uitlekken op keukenpapier Leg de rolletjes tussen de peerwaaiers en snijd ze in de lengte open Schep op elk opengesneden rolletje een klein beetje fijngehakte gember en serveer direkt

Gefrituurde Roquefortrolletjes met peer en gember is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept