Sate goerih

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pers de knoflook door de knijper of wrijf ze fijn. Pof de Kemirienoten Pers de 1/2 citroen uit Wrijf de knoflook, kemiries en sambal tot een brij Snijd het vlees in dobbelstenen en smeer de stukken in met de kruidenbrij Laat dit een half uur intrekken Maak intussen de marinade Meng de ketjap met het citroensap en de suiker Klop goed door, zodat de suiker helemaal in de saus wordt opgenomen Los de santen op in een kopje heet water en giet dit mengsel bij de marinade Meng alles goed door elkaar en laat het vlees verder een paar uur in deze saus marineren Giet de saus dan af en dep het vlees goed droog Rijg het aan pennen of stokjes en rooster de saté's op de barbecue of grill

Sate goerih is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi goerih speciaal
Bekijk recept
Nasi goerih Pontianak
Bekijk recept
Nasi goerih (geurige rijst)
Bekijk recept
Nasi koening (gele gekruide rijst)
Bekijk recept

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept