Rozijnen-notenbonbons

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de hazelnoten op een bakblik, schuif dat in een voorverwarmde oven en rooster de noten op 200 graden gedurende 10 minuten Doe, als het bruine vel van de hazelnoten knapt, de noten in een zeef, laat ze enigszins afkoelen en rasp het bruine velletje eraf Laat de hazelnoten afkoelen, halveer ze of deel ze in vieren en doe ze met de druiven en sinaasappelschillen in een kom Breek de bittere chocolade in kleine stukjes, roer hem au-bain-marie romig, neem hem van het vuur, voeg de overige ingrediënten toe en vermeng ze met de chocolade Deel met twee theelepels de massa in hoopjes op en schik ze op bakpapier (als de chocolade snel hard wordt, verwarm de massa dan weer au-bain-marie) Zet de bonbons minstens een uur op een koele plaats Roer de melkchocolade au-bain-marie romig Doop de bonbons 1 voor 1 in de couverture, haal ze er met een klein vorkje uit en laat uitlekken Schik ze op bakpapier en laat ze hard worden Doe de bonbons in een goed sluitende trommel en leg ze tussen lagen bakpapier Bewaar ze koel

Rozijnen-notenbonbons is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Rozijnen-notenbonbons
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Rozijnen-Notenbonbons
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Notenbonbons - Vet maaltijd (aan het eind van) fase 1
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept