Plaats het rooster iets onder het midden in de oven Verwarm de oven voor op 175 graden Beboter de vorm en bestuif deze met bloem Roer met een mixer de boter en de suiker tot een zachte romige massa Voeg, onder voortdurend kloppen, de eidooiers een voor een toe Klop nog 5 minuten door Sla in een aparte kom de eiwitten stijf Zeef het cakemeel en de cacaopoeder in een kom en spatel het om en om met het eiwit, in kleine gedeelten, door het dooiermengsel Houd het beslag glad en vooral luchtig Doe het beslag over in de vorm en zeg deze in de voorverwarmde oven Bak de taart in ca. 45 minuten gaar en goudbruin Laat de chocoladetaart 15 minuten in de vorm staan voor deze te verwijderen Laat de taart omgekeerd op een taartrooster verder afkoelen Houd 12 gave kersen apart voor de garnering Hak de rest van de kersen in kleine stukjes en laat ze op een zeef uitlekken Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf Doe 0,25 deel ervan in een grote spuitzak met middelgrote gekartelde spuitmond Leg de gevulde spuitzak tot verder gebruik in de koelkast Snijd de taart horizontaal in 3 plakken Besprenkel elke plak met kirsch Schep de gehakte kersen door de helft van de resterende slagroom Leg een taartplak op een platte schaal Schep de helft van het slagroommengsel erop Strijk het oppervlak glad en leg de tweede taartplak erop Schep daar de andere helft van het slagroommengsel op Strijk het eveneens glad en leg de derde taartplak erop Bestrijk de boven - en zijkant van de taart met de overgebleven slagroom en bestrooi dit met de chocolade Spuit 12 slagroomrozetten op de taart en leg op elke rozet een kers