Zet de paddestoelen in warm water en laat ze 30-40 minuten weken, maar ververs het water regelmatig Snijd het vlees eerst in dunne repen en dan in stukjes Verhit de sesamolie in een wok, voeg de stukjes kalkoen toe en bak ze, al omscheppend, aan alle kanten even aan Haal het vlees uit de pan en doe de achtergebleven olie weg Kook de uitgelekte paddestoelen 10 minuten in ruim water met wat zout, laat ze uitlekken en snijd ze in repen Doe de bouillon, de paddestoelen, de stukjes vlees, de sojasaus en de gember in een soeppan, breng alles aan de kook en laat het op heel laag vuur 15 minuten trekken Neem de stukjes gember uit de soep en breng op smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat extra zout Dien de soep in verwarmde kommen op Tip Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met wat verse bieslook
Kalkoensoep met Chinese paddestoelen is een recept van De vlam in de pan