Witlofsoep met gerookte paling

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal het bittere hart uit de witlofstronken, snijd ze overlangs in tweeën en dan in kleinere stukken Schil de aardappel en snijd hem in fijne schijfjes Smelt de boter in een pot of pan met dikke bodem en stoof het witlof en de aardappelschijfjes op zacht vuur Dek de pot af en laat, onder regelmatig roeren, 10 minuten sudderen Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten garen Verwarm de oven voor op 100°C Ontvet en ontgraat de gerookte paling en snijd hem en in dunne plakjes Leg die tussen 2 vellen aluminiumfolie en warm ze in de oven 10 minuten op Mix intussen het witlof-aardappelmengsel met een handmixer fijn tot de soep mooi glad is en breng op smaak met peper en zout Warm de soep goed door en verdeel haar met de stukjes paling over voorverwarmde borden Versier met koriander of peterselie Om de bitterheid te accentueren, mag er versgemalen zwarte peper over

Witlofsoep met gerookte paling is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Romige tuinerwtensoep met gerookte paling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommersandwich met paling
15 min
Bekijk recept
Zalm-palingsurprise
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Terrine van gerookte paling in kerriegelei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witlofsoep
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen
30 min-
Bekijk recept