Snijd de uien en de preiwitten fijn en stoof beide in gesmolten boter aan tot de prei glazig wordt Houd 2-3 struikjes witlof apart voor de versiering, voeg de rest van het fijngesneden witlof aan de prei toe en laat 2 minuten meestoven Schenk er de gevogeltebouillon bij Voeg het samengebonden kruidenbuiltje toe en maak het aan de rand van de kookpot vast Laat de soep in een afgesloten pan in ± 30 minuten gaar worden Maak intussen een roux smelt 15 gr boter, neem de pan van het vuur, spatel er de bloem door en laat die op het vuur al roerend enkele minuten drogen Voeg, als de soep bijna gaar is, de roux al roerend toe en laat die even meekoken Verwijder het kruidenbuiltje en mix de soep Zeef de soep daarna door een fijne zeef Laat alles weer aan de kook komen, schuim af en breng op smaak met zout Verwarm de borden voor Snijd voor de afwerking de overige stukjes witlof fijn en stoof ze in boter aan tot ze lichtjes glazig zijn Maak een liaison roer de eierdooiers met de room los Dien de Witlof velouté op in een diep, warm bord met een eetlepel gestoofd witlof Giet er de warme soep over en voeg een scheutje liaison toe Versier met enkele plukjes kervel