Witlof velouté

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de uien en de preiwitten fijn en stoof beide in gesmolten boter aan tot de prei glazig wordt Houd 2-3 struikjes witlof apart voor de versiering, voeg de rest van het fijngesneden witlof aan de prei toe en laat 2 minuten meestoven Schenk er de gevogeltebouillon bij Voeg het samengebonden kruidenbuiltje toe en maak het aan de rand van de kookpot vast Laat de soep in een afgesloten pan in ± 30 minuten gaar worden Maak intussen een roux smelt 15 gr boter, neem de pan van het vuur, spatel er de bloem door en laat die op het vuur al roerend enkele minuten drogen Voeg, als de soep bijna gaar is, de roux al roerend toe en laat die even meekoken Verwijder het kruidenbuiltje en mix de soep Zeef de soep daarna door een fijne zeef Laat alles weer aan de kook komen, schuim af en breng op smaak met zout Verwarm de borden voor Snijd voor de afwerking de overige stukjes witlof fijn en stoof ze in boter aan tot ze lichtjes glazig zijn Maak een liaison roer de eierdooiers met de room los Dien de Witlof velouté op in een diep, warm bord met een eetlepel gestoofd witlof Giet er de warme soep over en voeg een scheutje liaison toe Versier met enkele plukjes kervel

Witlof velouté is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Romige zalm-basilicumhapjes
40 min-
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept