Strijk een kookpot ter grootte van het vlees in met enkele nootjes boter en leg hierin de helft van de worteltjes, de ajuinen en daarop het varkensgebraad Dek het af met de rest van de groenten en voeg peper, zout, salie en knoflook toe Bevochtig met de witte wijn en de cognac Zet de kookpot met deksel op een zacht vuur en laat in ongveer 1 3/4 uur gaarstoven Verwijder het gebraad en leg het in een gratineerschaal Verwijder het vet van het stoofvocht (dep het eventueel weg met keukenpapier) en haal er de salie uit Draai de groenten door een groentenmolen met fijne rooster Laat de bekomen saus inkoken tot de dikte van aardappelpuree Meng het maïszetmeel met de zure room en voeg het bij de puree in de kookpot Laat 1 minuut dikken en haal de pot van het vuur Meng er eerst de gemalen kaas door en daarna de eierdooiers Strijk het gebraad aan alle kanten goed in met deze bereiding en plaats het in de voorverwarmde oven op 160 graden Heeft u nog wat bereiding over, leg die dan gewoon rond het gebraad in de schotel Laat ongeveer 10 a 15 minuten gratineren Dien het versneden gebraad heet op in de gratineerschaal, samen met groene of roze tagliatelli met een nootje boter, een lepeltje puree en de groenten